CREMA DELICIOASA CU SOMON




Ingrediente:

  •  1 l de lapte
  • 300 ml de smintina sau 2 cutii de iaurt natural
  • 200 gr cascaval
  • 1 ou
  • jelatina
  • 2 catei de usturoi
  • peste rosu sau somon
  • sare
  • piper negru
  • o lingura de oteT

  • Mod de preparare :
 Se amesteca laptele cu 100 ml de smintina sau o cutie de iaurt natural si se pune la fiert. Se lasa laptele sa ajunga pina la fierbere ( nu se da in clocot) si se ia de pe foc. Se adauga o lingura de otet in laptele ferbinte si se amesteca repede, pina vedem, ca laptele se alege brinza si zer. Se toarna laptele intr-o strecuratoare cu tifon si se lasa sa se scurga zerul , dar nu tot, in asa fel , ca sa primim o compozitie moale din brinza si zer.

Jelatina se pune la inmuiat cu apa rece. ( ce vreau sa adaug aici- e greu pt mine sa va recomand anumita cantitate de gelatina pentru ca in fiecare regiune se vinde anumita Gelatina. Priviti ce este scris pe pachetelul care il cumparati. Si puneti mai putina gelatina decit este prescris dupa norma .In cazul dat, eu am folosit pentru aceasta receta 2 foi subtiri de gelatina.)

Se rastoarna brinza moale intr-un vas, se adauga 200 ml de smintina sau iaurt natural,putina sare si piper negru dupa gust si se amesteca bine.
Aparte se zdrobeste usturoiul bine si se pune intr-o cana. Se toarna 2 linguri de lapte si se amesteca bine cu usturoiul, ca laptele sa-si ia gust de usturoi. Se toarna laptele cu usturoiul din cana in sita peste compozitia de brinza.Usturoiul zdrobit din sita se arunca.

Se adauga undeva 60 grame de cascaval ras si se pune compozitia in microunda la incalzit pe 1.5- 2 minute la temperatura de 100 grade. Aceasta operatie se face pentru ca sa se topeasca bine cascavalul si sa putem adauga gelatina inmuiata in compozitia calda .

Se bate totul bine cu mixerul pina primim o compozitie omogena si se toarna in forma (dupa dorinta) . Forma se pune in frigider pe 2-3 ore ca sa se raceasca si sa se prinda.
Se rastoarna pe platou se se orneaza dupa gust.
Aceasta crema se imbina dupa gust cu peste rosu sau somon sau orica tip de peste sarat sau afumat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...