Carne de pasare in saramura

O receta , care cere minimum din timpul de preparare si e gustoasa la nebunie. Va asigur. Pe caldurile aceste, nu-ti este prea a manca,mai mult fructe, mai mult legume, salate, dar la un moment dat, simti, ca doresti ceva foarte gustos si caloriinic.  Acesta receta e pe gustul  si pofta tuturor.



Ingredeinte:
0.5 kg de carne de pasare -
sare,
piper negru 
ulei de prajit
4-5 catei de usturoi
2 rosii
maram sarat sau proaspat
otet alb de masa

Mod de preparare:

Pasarea se taie in bucati , se spala si se usuca fiecare bucata de carne. Tigaia de otel ( gratar) se incinge foarte bine timp de 3-4 minute cu ulei la un foc mare. Se aranjeaza cu mare atentie bucatile de carne , pt ca sa nu va frigeti de la uleiul incins, si se prajesc pe o parte si alta, cate 3-4 minute la focul mijlociu.
In momentul , cand ati intors bucatile de carne pe parte cealalta, se condimenteaza cu sare si piper, se adauga 50 ml de apa , in care a fost adaugat un catel de usturoi pisat si o lingura de otet.Se pune capacul si se prajesc acele 3-4 minute , care am spus mai sus. Aparte, se da prin razatoare 2 rosii mai mari, se pìseaza tot usturoiul, si se adauga in rosii, se mai adauga o lingura de otet de masa alb cu 2 linguri de apa, mararul tocat si totul se amesteca . Se toarna toata acesta saramura pestre carnea prajita si se pune capacul.Focul e stins. Se lasa pentru 10 minute sa se marineze.
Se serveste la masa cu mamaliga, sau paine proaspata. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...