Sopa de pescado y mariscos

Nu am dorit sa-i traduc denumirea, deoarece este o supa din bucataria spaniola . Aceasta  supa din peste si fructe de mare , este foarte gustoasa si sanatoasa pentru organizmul nostru. Se poate manca in zilele de dieta .



Pentru aceasta supa am folosit  300 grame de carne de peste alb , 200 gr de creveti , 60 gr de orez si multete legume  : 2 morcovi, o radacina de telina cu verdeata, o ceapa mare , 2 rosii mijlocii, un ardei rosu dulce, un bostanel, 4 catei de usturoi, 2 frunze de dafin , 2 linguri de ulei de masline.


Mod de preparare : 


Se spala toate legumele si verdeata  , se taie in jumatati si se pun intr-o cratita la fiert cu 2 litri de apa. se adauga o lingurita mica de sare la fiert,  o frunza de dafin. Totul se fierbe la un foc normal timp de 30 de minute. Dupa 30 de minute se scurge zeama din  legume printr-o strecuratoare in alta cratita.
Legume se inlatura aparte, se scoate frunze da dafin . Toate legumele se  mizeaza  impreuna in urma carea vati primi un pireu foarte gustos.

Se pune supa curata si  liimpede  din legume la foc din nou  cu orezul la fiert. Dupa 10 minute se da focul mai mare , ca sa inceapa supa sa clocoteasca si in acest moment  se adauga pestele tait in patratele si crevetii. Se mai fierbe 5-7 minute la un foc norma si se stinge focul.  Capacul nu se pune . Intre timp se prajeste un morcov mai mare dat prin razatoare intr-o tigaie cu ulei de masline si un catel de usturoi necuratat de coaja.
Morcovul se rumeneste si da o culoare portocalie uleiului. Cand se stinge supa se  toarna prin sita cu gauri foarte mcii , morcovul prajit peste,  care se toarna de 4-5 ori cate un polionic de supa curata,  sa spele bine morcovul si uleiul ,care ii  va reda supei o culoare aurie placuta .  Se serveste la masa cu o felii de lamaii taiate.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...