PLACINTA FESTIVA SUB FORMA IMPLETITA



 Din acest aluat
va propun o placinta festiva  sub forma impletita .  Ea va infrumuseta orice masa festiva si nu numai  , si chiar poate sa va inlocuiasca painea la masa.  Este foarte gustoasa, cu un miez molcut,  si o coaja crocanta  si aspectuoasa. Daca veti urmari bine pasii in pozele de mai jos ,  o sa intelegeti,  cat de usor si repede se poate forma  aceasta placinta .





Pentru implutura se foloseste branza de vaci, cascaval ras amestecat cu oua si putun adaugat sare dupa gust . In plus se poate adauga marar proaspat la dorinta. 

  • La coacerea acestei p`lacinte am folosit 
  • 900 gr de aluat  cu drojdie , intins 
  • 100 ml de ulei fara miros sau unt topit
  • 600 gr  de branza de vaci 
  • 2 oua
  • peretii unei forme rotunde de 28'30 cm , pe care o folosim la prepararea prajiturilor 
  • pentru uns un ou o  si o lingura de smantana, ideal un galbenus si o lingurita de smantana 
  • hartie de pergament  
Aluatul   a  fost preparat cu cantitartea de 35 de grame de drojdie , dar v'am mentionat,  ca se poate folosi drojdie pana la 50 grame la 1 kg de faina . In acest caz placinta va fi mai inalta , dupa forma care am recomendat-o. Pe tava de la cuptor se asterne hartie de pergament , unsa bine cu ulei, lña fel ca si peretii ei. 
Am hotarat sa o folosesc pe ea , pentru ca este o forma foarte raspandita , care se foloseste peste tot in ziua de azi. Deaceeia cantitatile care o sa le scriu sunt pentru ea-
Pentru a forman o placinta dupa pozele care le vedeti aveti nevoie de 450 gr si 450 gr de aluat .



Pe masa de lucuru se asterne o panza mai subtire curata alaba, sa fie presurata cu faina putina sau putin umeda . Cum doriti. 
Fiecare bucata de aluat se intinde foarte usor cu mainele se peurma rapartizat pe masa de lucur . Se intinde  mai mult in latime decat in lungime , adica undeva 60 de cm pe 90 c.m- 
Ungem cu o pensula toata suprafata aluatului cu ulei fara miros, sau prajit cu ceapa ) numai ca ceapa o inlaturati in acest caz.
Dupa aceeia pe laturile mai mici a alautului repartizam implutura din branza . Ridicam fiecare capat de panza , pentru ca foaie intinsa subtire din aluat sa se ruleze usurel spre centrul lui . 
Si tot asa  procedam din partea opuse. Aducem rulourile la mijloc si le taiam cu cutitul- Dupa aceia le impletim , vezi pozele , si impletitura din aluatu o strangemca un colacel si o asezam in tava . La fel procedam cu a 2 parte de aluat.Invelim placinta formata si o lasam sa creasca in forma ei. Dupa aceia o ungem foarte atent cu pensula toata suprafata ei si o dam la cuptorul incalzin pana la 180 C- 
Se coace timp de 50 minute -o ora. In dependenta de cuptorul , care il folositi. va staruti sa acoperiti placinta dupa 25-30 de minute ca sa nu se arda tare la suprafata. Tava cu placinta o scoateti atnet on cuptor si lasati sa se raceasca putin placinta in ea . Dupa aceia se scoate din forma detasta. Si se serveste la masa.










3 comentarii:

  1. Nu sunt fun a placintelor cu branza, dar placintutza asta arata extraordinar Anisoara. Merci pentru reteta.
    Veronica

    RăspundețiȘtergere
  2. E foarte bine ,Veronica , inseamna ca merita incercata. Si daca vei rasfoi mai bine printre file , vei gasi o sumedenie de placinte din diferite tipuri de aluat. Cu placere de la Anisoara

    RăspundețiȘtergere
  3. hola am facut placinta asta si e tare buna felicitari pentru blog si mersi besito silvia

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...